Powered By Blogger

събота, 13 ноември 2010 г.

ДЕСЕТИ И ЕДИНАДЕСЕТИ НОЕМВРИ

От само себе си се разбира, че трябва да започнем от десети, и заради хронологията, а и заради по-важната причина, че генезиса на единайсти е на десети, те са свързани с причинно-следствена връзка.
Каква беше причината за десети ноември и от къде започна всичко? Започна отгоре, от някогашната върхушка на БКП, която бързо овладя процесите и се трансформира от политическа в икономическа олигархия, извършвайки процес на сливане на престъпността с държавата, наричан обикновено мафия! Същността на процеса беше превръщането, от една страна на бившите функционери на БКП и ДС в бизнесмени, опериращи за частна и партийна сметка с ограбения национален капитал, и от друга страна, създаването на борческата мафия, която да защитава този капитал и да подпомага беаконтролното му нарастване. Естествено, всичко за сметка на обществото и на всеки гражданин в частност. И тук трябва да си зададем въпроса: на кого в същност е празник десети ноември? Не е наш, на хората, които вярвахме в промяната и свободата. Нашият е по скоро десети януари 1997 г., нали? И защо тези, които се събраха на 11.11.2010г. за да кажат първите букви на азбуката не го направиха ден по-рано? Та нали това е техният истински празник?
Как така стана, че Георги Седефчов Първанов, едно от лицата на тази трансформация на партийната олигархия, един от най-облагодетелстваните от нея, днес се представя за алтернатива? Алтернатива щял да бъде на всички предходни управления, моля ви....На кои?!
На Луканов? Та то е на неговата партия...На Беров? Пак те го поддържаха, за да грабят...На Виденов? Тук всичко е ясно... На Сакскобургготски? Със министрите от БСП...Или на тройната коалиция, което правителство вече е лично негово дело?! Значи ще бъде алтернатива единствено на правителството на Иван Костов, на единственото правителство на прехода, което има смелостта да направи истински рефоми, единственото дясно и легитимно европейско управление, което България е имала в последните 60 години...
И за какви ценности говори Първанов? И за каква компетентност? Ценностите на неговата партия и неговия кръг не са ценности за нормалния, демократично мислещ човек. А компетентността на събралите се около особата му политически лешояди е многократно доказана. Те са компетентни единствено и само да работят за своя собствена сметка, и за сметка на патрона си. А сметката после плащаме всички ние!
И понеже стана дума основно за Първанов, вижте в колко малко редове може да се събере едно човешко падение.... Един лишен от съвест, морал, чест и достойнство политик, да иска да бъде пътеводна светлина на нацията... И ако позволим едно такова „възраждане“ да се случи значи, че и ние като общество сме на нивото на този човек. Не ми се иска да вярвам, че е така...Заради всички нас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар